Bovenop een omgekiepte boot met alleen wat gereedschap als verdedigingsmiddel heeft een 72-jarige AustraliŽr een urenlang gevecht met krokodillen doorstaan. Zijn vriend overleefde de aanval niet.
De man was met een vriend in de buurt van Darwin in het uiterste noorden van AustraliŽ krabben vangen. Terwijl ze de krabben aan boord van hun bootje trokken, duwde een krokodil het kleine vaartuig ondersteboven.

Een van de mannen wist boven op de gekantelde boot te kruipen, de ander kwam klem te zitten en verdronk. Het duurde drie uur voor andere vissers de man vonden.

,,Hij gebruikt een moersleutel en bougies om de krokodillen op afstand te houden", vertelt Ian Badham van reddingsmaatschappij CareFlight aan het Australische ABC.

De man werd door hulpverleners behandeld tegen de shock en voor uitdrogingsverschijnselen. Het lichaam van zijn vriend werd ook geborgen.

Het is niet voor het eerst dat een krokodil opzettelijk een boot omgooit. In 2014 veroorzaakte een krokodil een hoge golf, waardoor een man in zijn bootje aan het wankelen werd gebracht. Vervolgens werd hij door de krokodil van boord getrokken.