Nog geen twee dagen was hij in functie en korpschef Paul Figueroa werd alweer afgezet bij de politie in Oakland. Hij hield het nog minder lang vol dan zijn voorganger, die na zes dagen werd vervangen.

Het Amerikaanse Oakland is in de ban van een seksschandaal bij de politie. Verschillende agenten zouden seks hebben gehad met een minderjarige prostituee. Figueroa is nu binnen acht dagen de derde korpschef op rij die wordt ontslagen door de burgemeester.

Aan weer een nieuwe opvolger waagt de burgemeester zich voorlopig niet. Daarmee blijft het aantal korpschefs in acht dagen tijd dus even staan op drie.

"Ik probeer hier de politie te runnen, geen studentenhuis", zei burgemeester Libby Schaaf in een persconferentie.

Het schandaal kwam vorige maand aan het rollen, toen de prostituee haar verhaal deed op Facebook. Vanaf haar 16de had ze regelmatig seks met tientallen agenten in ruil voor bescherming, of voor een tip wanneer er op straatprostitutie zou worden gecontroleerd door de politie.
Een kleine maand later moest de toenmalige politiechef zijn biezen pakken, omdat het schandaal onder zijn leiding had kunnen gebeuren. Hij werd vervangen door een interim-chef, die zijn functieomschrijving eer aandeed. Al na zes dagen werd hij ontslagen, omdat burgemeester Schaaf 'door nieuwe informatie per direct alle vertrouwen in hem had verloren'.

Over de reden van het laatste ontslag zwijgt de burgemeester.