Hij flikt het weer: kunstenaar Christo weet met zijn nieuwe kunstwerk aandacht van de hele wereld te krijgen. Hij pakte al meerdere grote gebouwen in, maar dankzij zijn nieuwste kunstwerk kun je over het water lopen.
Twee jaar werkte Christo Vladimirov Javacheff, zoals Christo echt heet, aan zijn kunstwerk. Hij heeft het gemaakt in een plaatsje op 100 kilometer van Milaan in Italië. De kosten: 15 miljoen euro. Geld dat Christo uit eigen zak betaalde.
Het kunstwerk bestaat uit een soort catwalk van 3 kilometer lang, dwars door een meer. Wandelaars lopen er letterlijk over het water. Nouja: over pontons waar een vloerkleed overheen is gelegd.
Zelf noemt de kunstenaar het project trouwens 'nutteloos'. "Absoluut, het is totaal nutteloos, onnodig.", zegt hij tegen persbureau AP. Maar, daar gaat het ook niet om. "Dit project gaat om plezier, om plezier en schoonheid.
FotoBovendien, pontonnetjes neerleggen en dan zeggen dat je over water loopt? De naam is inderdaad wel goed gevonden.
M.I. is de heer Christo inderdaad een groot, begenadigd kunstenaar. Dat hij met dat soort projecten de pers weet te halen... Klasse. Grote klasse...
Maar het geeft wel te denken over wat de pers denkt te moeten publiceren. In Beltschut kan ik ook over water lopen... Daar hebt ze ook pontonnetjes.
Kunst staat of valt met marketing.
Een matig kunstenaar die zijn kunst goed aan de man weet te brengen, kan daar een leuke boterham mee verdienen.
Aan de andere kant zijn er ook genoeg goede, maar te bescheiden kunstenaars. Als die niet 'ontdekt' worden door iemand die wél goed is in marketing, zullen ze altijd blijven sappelen.
@allone: Vanuit de lucht vind ik het wel wat.
Laatste edit 20-06-2016 12:36
@venzje: ik denk dat, als je er op loopt, het ook wel wat heeft
@Emmo: over een wijde dus
ziet er
mooi uit, al zie ik geen pantonnetjes
(moet bij dit woord steeds aan pantoffeltjes denken
)
de Belterwijde is ontstaan tijdens stormen in de jaren 1775 en 1776 toen grote stukken grond - de zogenaamde zetwallen - werden weggeslagen. Door de afgravingen was het gebied kwetsbaar geworden voor stormafslag.(NLers zijn een raar volk: eerst graven ze de grond weg, en als daar dan water voor in de plaats komt maken ze daar het liefst weer polders van)
Laatste edit 20-06-2016 12:58
aan.