Als je van plan bent met een zaklamp op muggenjacht te gaan, kun je zomaar aangezien worden voor inbreker. Het overkwam een man uit Almelo zaterdagnacht.

Agenten werden zaterdag rond middernacht naar een woning aan de Houtsnip gestuurd, schrijft het politieteam Almelo op Facebook. Een buurtbewoonster had namelijk het idee dat er op dat moment werd ingebroken bij een van haar achterburen.

De vrouw zag een raam van een woning open staan en iemand schijnen met een zaklamp op de bovenverdieping. Omdat ze het idee had dat er iets niet klopte, belde ze onmiddellijk de politie. Gezien de aard melding waren zij snel met meerdere eenheden ter plaatse.

Uiteindelijk bleek de melding toch iets minder spannend dan in eerste instantie gedacht. De bewoner werd blijkbaar al een tijdje uit zijn slaap gehouden door een mug en was naarstig op zoek naar het beestje. ,,Ondanks dat er theoretisch gezien sprake was van poging tot doodslag besloten de collega's uiteindelijk toch niet over te gaan tot aanhouding'', schrijft de politie met een knipoog. Het is onduidelijk waarom de bewoner op zoek ging met een zaklamp en of de mug nog gevonden is.