De Keniaanse halfbroer van president Obama wil Amerika weer groot maken - dus gaat hij stemmen voor Donald Trump.
"Ik hou van Donald Trump, want hij spreekt vanuit het hart," vertelde Malik Obama De Post vanaf zijn huis in het landelijke dorpje Kogelo. "Maak Amerika Great Again is een geweldige slogan. Ik wil hem ontmoeten. "
Obama, 58, een oude democraat, zei dat zijn "diepe teleurstelling" in de regering van zijn broer Barack ertoe heeft geleid dat hij recent is overgeschakeld tot "de partij van Lincoln."
De druppel die de emmer deed overlopen, zei hij, kwam eerder deze maand toen FBI-directeur James Coney aankondigde dat de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton niet vervolgd werd wegens haar gebruik van een eigen e-mail server, toen zij minister van Buitenlandse Zaken was.
"Ze moeten beter moeten weten nu zij over geheime informatie beschikte", zei Obama.
Hij is ook boos dat Clinton en president Obama de Libische leider Moammar Khadaffi hebben gedood, die hij een van zijn beste vrienden noemde.
Malik Obama droeg in 2012 de biografie van zijn overleden vader op aan Khadaffi en anderen die "deze wereld tot een betere plek maken."
Obama is van plan om terug te gaan naar de VS om daar in november te gaan stemmen voor Trump. Obama woonde jarenlang in Maryland, waar hij werkte als accountant en hij is daar geregistreerd om daar zijn stem uit te brengen, dat laten de openbare registers zien.
Eerlijk gezegd, zal ik blij zijn als mijn broer president-af is, dan zal ik eindelijk uit de schijnwerpers komen en in staat zijn om te leven als een mens."
Tot die tijd draagt Obama draagt trots zijn nieuwe GOP (Republikeinse partij) kleuren; Hij heeft zelfs een "Make America Great Again" hoed.
"Dhr. Trump is iets nieuws en iets fris", zei hij.
Foto