Altijd al in een paleis willen wonen? Dat kan, maar let op de kleine lettertjes. In ruil voor een slaapkamer in Buckingham Palace moet de nieuwe bewoners goed kunnen poetsen, voorzichting zijn met kostbare schilderijen en een beetje overweg kunnen met de baas: niemand minder dan de Britse koningin Elizabeth.

Volgens Daily Mail is de Queen op zoek naar een 'housekeeping assistent' voor het beroemdste 'huis' van Groot-BrittanniŽ. Uit de vacature blijkt dat de ideale kandidaat een kei moet zijn in het onderhouden van de verschillende kostbare tapijten en serviezen van Elizabeth. Ook moet de nieuwe 'poetshulp' kunnen omgaan met historische, onvervangbare schilderijen.

Verder moet de kandidaat goed zijn in agendavoering en uitblinken in zijn of haar communicatie. Dat het geen gewone schoonmaakklus is, wordt ook wel duidelijk uit de vacature. ,,De nieuwe assistent van de koningin gaat werken en leven in een historische omgeving en hij of zij moet er altijd op en top uitzien voor collega's, gasten en, uiteraard, de koninklijke familie."

In de vacature wordt geen salaris genoemd, maar eerder kwam het jaarinkomen van een koninklijke schoonmaker rond de 14.000 pond uit, zo'n 1400 euro per maand. Geen vetpot, maar dan krijg je er wel gratis kost en inwoning bij.