hr
jaargang -23 - laatste artikel 13-7 18:00 - 74791 artikelen -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)


05. Codes en Emoticons

BBCode heeft een aantal tags die je toelaten om snel de basisopmaak van je tekst aan te passen. Dit kan op de volgende manier:

Om een deel van de tekst in het vet weer te geven plaats je deze tussen [b][/b], bijvoorbeeld:
[b]Hallo[/b] wordt: Hallo

Om tekst te onderlijnen gebruik je [u][/u], bijvoorbeeld:
[u]Hallo[/u] wordt: Hallo

Voor schuine tekst gebruik je [i][/i], bijvoorbeeld:
[i]Hallo[/i] wordt: Hallo

Voor een doorgestreepte tekst gebruik je [s][/s], bijvoorbeeld:
[s]Hallo[/s] wordt: Hallo

Kleurgebruik
Je kunt ook de kleur van je tekst aanpassen, hiervoor plaats je je tekst tussen de code [color=*kleur*] [/color], bijvoorbeeld:
[color=red]Hallo[/color] wordt: Hallo

Let er wel op dat je de kleurnamen in het Engels moet neerzetten. Dus geen blauw maar blue, geen rood maar red enzovoorts. De kleur rood (red) is voorbehouden aan moderators en mag door leden alleen op de PP en Blog worden gebruikt. Let er op dat je het wel leesbaar houdt!

Je kunt de volgende kleuren toepassen: brown (bruin), maroon (kastanjebruin), orange (oranje), yellow (geel), olive (goudkleurig), lime (neongroen), green (donkergroen), teal (turquoise), aqua (lichtblauw), blue (blauw), navy (donkerblauw), purple (paars), fuchsia (roze), gray (donkergrijs), silver (lichtgrijs), black (zwart) en white (wit).

Linken naar andere websites
Om te kunnen linken naar een andere website of bijvoorbeeld een foto heb je een internetadres (url) nodig die begint met 'http://'. Het linken is niet moeilijk maar gaat toch nog vaak fout. Er zijn 2 manieren mogelijk op WaarMaarRaar:

1. Zet de link, beginnend met 'http://', tussen de [url] [/url] tags. Bijvoorbeeld:
[url]http://waarmaarraar.nl[/url] wordt: link

2. Een andere, wat nettere manier van linken werkt als volgt: [url=http://waarmaarraar.nl]beschrijving van de link[/url] wordt: beschrijving van de link

Quoten
Voor het Quoten worden er 2 verschillende tags gebruikt:
1. [quote]*[/quote] .. Op de plaats van het asterisk (*) komt de geciteerde tekst. Als je vanuit een bron (een medelid bijvoorbeeld) citeert, is de volgende manier echter aan te raden.
2. [quote=^]*[/quote] .. Op de plaats van het asterisk (*) komt wederom de tekst. Alleen komt nu op de plaats van het dakje de naam van de bron (de persoon) waarvandaan je citeert. Zorg ervoor dat op de plaats van het dakje (^) alleen maar letters of cijfers, en dus geen vreemde tekens, komen.

1. Vaak is het niet de bedoeling om het gehele oorspronkelijke bericht onveranderd te laten staan in je reactie. Probeer het zoveel mogelijk in te korten en te ontdoen van onnodige stukken, zodat het overzichtelijk blijft en duidelijk is waarop je reageert.
2. Reageer onder het oorspronkelijke bericht. Op die manier blijft het 'verhaal' logisch.
3. Als het oorspronkelijke bericht toch nog erg lang blijft, kun je stukken gaan samenvatten tussen haakjes: (samenvatting).
4. Een ander punt waar je op moet letten, is dat je geen zogenaamde 'me too' berichten gaat plaatsen. Dat zijn berichten waarin alleen maar staat dat je het ergens mee eens bent en verder niets toevoegen.
Kijk ook hier voor meer informatie!

Afbeeldingen
Plaatjes kunnen alleen op de Blogs, Persoonlijke Pagina's en het Forum gebruikt gebruikt worden!

Voor het toevoegen van plaatjes gebruiken we één simpele tag: [img]*[/img]. Op de plaats van de asterisk (*) komt de url, het internetadres, van het plaatje. Deze moet beginnen met http:// en eindigen op bijvoorbeeld .jpg of .gif.

Als je een plaatje rechts wilt uitlijnen, om het bijvoorbeeld naast een tekst in je PP te zetten, gebruik je in plaats van [img] en [/img] de tags [simg] en [/simg]. De tags om een tekst of plaatje centraal te plaatsen, zijn [center][/center].

Filmpjes
Filmpjes kunnen alleen op de Blogs & PPs gebruikt worden!

Voor het toevoegen van een filmpje aan je PP die je de [ut]*link hier*[/ut] codes te gebruiken. Een voorbeeld: [ut]http://www.youtube.com/watch?v=hUu6zrdlUxI[/ut]

Momenteel worden de volgende video sites ondersteund:
1. Youtube
2. Google Video

De volgende sites werken alleen voor het speciale "beelden" forum:
3. Dailymotion
4. Metacafe
5. Vimeo
6. Zie.nl

Een lijst met emoticons is hier te vinden.


Voorwaarden
 • Je bent verantwoordelijk voor alles wat er onder jouw gebruikersnaam gedaan wordt.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beschermen van je wachtwoord.
 • Je mag andere gebruikers niet lastigvallen, treiteren, bedreigen of intimideren. Je mag je ook niet voordoen als een andere gebruiker.
 • Je mag WaarMaarRaar.nl niet voor een illegaal of onwettig doel gebruiken.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor je gedrag op, en je gebruik van WaarMaarRaar.nl. Dit geldt ook, maar niet uitsluitend, voor alle data, tekst, informatie, gebruikersnamen, plaatjes, foto's, profielen, geluids- en videobestanden, links ("Content") die je toevoegt aan, post op, of toont op of via WaarMaarRaar.nl.
 • Je mag WaarMaarRaar.nl niet aanpassen, namaken of hacken. Ook het aanpassen van een andere website om een verband met WaarMaarRaar.nl te suggereren is niet toegestaan.
 • Je mag geen ongevraagde e-mail ("Spam") opstellen, of versturen aan andere WaarMaarRaar.nl-gebruikers.
 • Je mag geen malware of ontregelende code aan WaarMaarRaar.nl toevoegen.
Bepalingen
 • We behouden ons het recht voor WaarMaarRaar.nl op enig moment aan te passen of (tijdelijk) te staken.
 • We behouden ons het recht voor deze Gebruikersvoorwaarden op enig moment aan te passen of te veranderen. We raden je daarom aan deze Gebruikersvoorwaarden regelmatig opnieuw door te lezen.
 • We behouden ons het recht voor om personen het gebruik van WaarMaarRaar.nl te ontzeggen op elk willekeurig moment, zonder opgaaf van redenen.
 • We kunnen Content verwijderen en gebruikersaccounts sluiten als we daar aanleiding toe zien.
 • Door het verzenden of weergeven van inhoud naar of op WaarMaarRaar.nl geef je WaarMaarRaar.nl - Degosol B.V. wereldwijde, niet-exclusieve en royaltyvrije toestemming tot het vermenigvuldigen, publiceren en distribueren van deze inhoud.
Auteursrechten

Degosol B.V. spant zich in om inbreuk op rechten van derden te voorkomen en Degosol B.V. verzoekt rechthebbenden eventuele inbreuken aan haar te melden (voogeltje@waarmaarraar.nl), zodat er passende maatregelen kunnen worden genomen tegen de inbreukmakende content. Meldingen dienen de navolgende informatie te bevatten:

 • een beschrijving van de content met in ieder geval de titel, de volledige URL en zo mogelijk de accountnaam van de geregistreerde gebruiker;
 • een omschrijving van de rechten die u bezit en die mogelijkerwijze zijn of worden overtreden;
 • uw contactgegevens (naam, adres, emailadres en telefoonnummer) zodat Degosol B.V. met u in contact kan treden.
Nog steeds vragen?
Mocht je met vragen blijven zitten na het lezen van de FAQ, of heb je iets gesignaleerd wat volgens jou in strijd is met de regels, dan kan je het best contact met ons opnemen via de helpdesk.

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven