Het was de afgelopen dagen spitsuur voor de deur van Corrie en Jan de Lange. Omdat het koolzaad bij Bedum volop in bloei staat en veel natuurliefhebbers trekt, plaatste het echtpaar een bord op de middeleeuwse Wolddijk. 'Dit uitzicht wordt u aangeboden door fam. De Lange.'
Foto

,,Fantastisch, hè? Wat een mensen hebben we ook gezien. Als we op het terras zaten, zagen we ze allemaal voorbijkomen. Fietsers, skeeleraars, automobilisten: ze stopten stuk voor stuk. Het wegdek van de Wolddijk is niet zo lang geleden vernieuwd. De hobbels hebben plaatsgemaakt voor nieuw asfalt. Da's natuurlijk prettig voor al die skeeleraars en fietsers."

Dus jullie dachten: we zetten maar een bord neer?

,,Dat was een idee van mijn man Jan. We hebben ook koeien en verkopen rundvlees. Daar gebruikten we het bord al voor. Jan dacht: waarom vegen we de ene kant van het bord niet schoon en bieden we in plaats daarvan ons uitzicht aan? We zijn hartstikke trots op dit mooie stukje Groningen. Het bord heeft er maar drie dagen gestaan, maar mensen hebben er hopelijk een hoop plezier aan gehad."
Zouden mensen in deze onzekere tijden meer oog hebben voor de natuur?

,,Dat weet ik wel zeker. Het dorp is leeg, maar bij ons voor de deur is het drukker dan ooit. Gelukkig is er ruimte genoeg."
Liever de natuur in dan achter de PlayStation zitten, toch?

,,Och, dat weet ik niet, hoor. Dat moet misschien ook gebeuren."

De koeien gaan straks ook weer naar buiten?

,,Sterker nog: de meesten staan alweer in de wei. Daarom zijn we blij met de regen. Het gras moet nog flink groeien."
Bieden jullie eigenlijk ook nog andere uitzichten aan?

,,Of het koolzaad nu in bloei staat of niet: op de Wolddijk is het sowieso prachtig. Er is altijd genoeg moois te zien. Maar inderdaad, dit was een schot in de roos. We hebben er heel veel plezier aan beleefd."