Heel even was Youri Djorkaeff zaterdag in beeld tijdens het kwartfinaleduel van Frankrijk met BraziliŽ. Lang genoeg om de voormalig wereldkampioen in problemen te brengen.
De clubleiding van New York Red Bulls keek immers raar op, aangezien de Franse speler vrijdag met speciaal verlof naar huis mocht vanwege een ziekte in de familie. Voor onbepaalde tijd zou de nummer laatst van de MLS niet over de 38-jarige middenvelder kunnen beschikken, ook al moest de club zaterdagavond aantreden tegen New England Revolution en staan er dinsdag en komende zaterdag nog twee wedstrijden op de rol.
'Geen enkel moment heeft Youri verklaard dat zijn trip bedoeld was om de WK-wedstrijd tussen Frankrijk en BraziliŽ bij te wonen in Frankfurt, Duitsland, of dat hij enige aversie had jegens de organisatie. We zullen de situatie met Youri zo snel mogelijk bespreken', luidde de officiŽle verklaring van Red Bulls.
'Ik wil geen enkel commentaar geven over Youri Djorkaeff', mopperde ploeggenoot Amado Guevara na de 3-2 nederlaag van de Red Bulls. En doelman Tony Meola. 'Ik denk er helemaal niets van. Het interesseert me niet. Ik had deze week toch al niet verwacht met hem te spelen. Hij zei dat hij wegging om zijn zaken te regelen en dat heeft-ie denk ik gedaan.'