Onderwijzend personeel van de Haagse Nutsschool Bezuidenhout heeft tijdens een schoolkamp in Heino leerlingen bij een spelletje aangezet tot het eten van maden. Twee leerlingen die de larven oppeuzelden zouden ziek zijn geworden.
Liselot Peterse, wier dochter ook op kamp was, walgt van de actie en stelt dat de school dit nooit had mogen toestaan. "Ik weet dat maden elders in de wereld als lekkernij worden beschouwd, maar vanuit onze cultuur zeg ik dat dit niet kan." De twee leerlingen van groep 8 aten de maden tijdens een spelletje ‘Wedden Dat’. "De school daagde de kinderen uit. Dat is opruiend. Je weet dat 11- en 12-jarigen niet het volle vermogen hebben een vrije keus te maken, terwijl ze soms wel de geldingsdrang hebben om stoer te doen. De twee hebben ook overgegeven, weet ik van mijn dochter. En bij de foto’s behorend bij het reisverslag zie je de stressreacties."
Schooldirecteur W.L.J. Vollebregt bevestigt dat er maden zijn gegeten. "De twee jongens zijn echter niet ziek geweest. Ik heb ze springlevend in de disco gezien en het eten van maden is absoluut niet schadelijk. Maar als ik er over nadenk, dan zeg ik dat we dat niet hadden moeten doen. Het is een beetje ranzig."