Een vrouw die een soep bereidde met het hoofd van een man, heeft dinsdag in het Chinese Chengdu een voorwaardelijke celstraf gekregen. De vrouw, Lin Zongxiu, meende dat een soep die is klaargemaakt met het hoofd van een man en met eend een geneeskrachtige werking zou hebben op de psychisch zorgelijke toestand van haar 25-jarige dochter. Dit meldde dinsdag het Commerciële Dagblad in Chengdu, waar de zaak voor de rechter kwam.

Lin vond in december een man die bereid bleek haar bij het bereiden van de soep te helpen. Hij vermoordde en onthoofdde een dronken bejaarde voorbijganger. De man is maandag ter dood veroordeeld voor zijn rol in het klaarmaken van dit gerecht, maar die straf wordt voorlopig niet voltrokken. Zijn straf zal na een proeftijd van twee jaar naar verwachting worden omgezet in levenslang, volgens de krant in Chengdu.

De vrouw kreeg een voorwaardelijke straf wegens het vernietigen van bewijsmateriaal. Over de mogelijk aansterkende werking van de soep zelf zijn geen mededelingen gedaan.