Op 9 september speelt Rusland een WK-kwalificatieduel in en tegen Wales. Omdat de Mexicaanse griep zich momenteel in Groot-BrittanniŽ snel verspreidt, verzocht de Russische overheid haar landgenoten daarom dringend om toch vooral niet mee te gaan naar Wales.

Toch worden daar minstens honderd Russische supporters verwacht. Deze meereizende fans hebben daarom een opmerkelijk advies meegekregen van de Russische Supporters Federatie: vooral veel whisky drinken! Dit zou namelijk een adequate vorm van "desinfectie tegen de Mexicaanse griep" zijn .

"Gezondheidsdeskundigen hebben gemeld dat het virus zeer gevaarlijk is," aldus Alexander Shprygin, hoofd van de supportersvereniging. "Maar als fan is er niets belangrijkers dan het welzijn van het Russische voetbalteam zelf."

Shprygin hoopt dan ook dat de Russische aanhang gewoon massaal het vliegtuig richting Wales neemt. "We willen dat ons team voor zo'n belangrijke wedstrijd gesteund wordt door onze fans. Dus ondanks het negatieve reisadvies vragen wij de fans om toch af te reizen naar Wales. Tegen die griep moet men maar gewoon veel whisky drinken."