Of het heuglijk dan wel verontrustend nieuws is laten we in het midden, maar: je hoeft niet slim te zijn om dokter te worden. Dat bewees arts Arturo Carvajal, die in een restaurant in Miami een volledige artisjok naar binnen schrokte en vervolgens de zaak vervolgde omdat hij zich niet lekker voelde. Carvajal bestelde een gegrilde artisjok ("Een groente waar ik nog nooit van gehoord had, Edelachtbare", gaf hij in de rechtszaal te kennen) en werkte het ding vervolgens in zijn geheel naar binnen, in plaats van gewoon de eetbare delen van de blaadjes af te schrapen. De gevolgen van de eigenzinnige tafelmanieren lieten zich raden: de klant werd met hevige buikpijn geconfronteerd en artsen vonden artisjokblaadjes die zijn inwendige huishouding blokkeerden. Nu dient de misnoegde restaurantbezoeker klacht in wegens de geleden pijnen. Hij meent dat de ober onzorgvuldig is geweest door niet uit te leggen hoe een artisjok geconsumeerd dient te worden. "Mijn cliënt is afkomstig uit Cuba, waar het gebruikelijk is dat je de zaken eet zoals ze op je bord komen", zegt zijn advocaat. Het restaurant ziet het enigszins anders: "Wat is het volgende? Moeten we straks waarschuwingen op ons menu plaatsen om uit te leggen dat mensen de beenderen van de barbecueribbetjes niet mogen opeten?"