Leerlingen van een lagere school in de Amerikaanse staat Massachusetts mogen in de pauze geen tikkertje meer spelen of andere spelletjes doen waarbij zij elkaar achterna zitten. De school is bang aansprakelijk te worden gesteld als er ongelukken gebeuren.

De Willett-school in Attleboro, 65 kilometer ten zuiden van Boston, is niet de eerste die een dergelijke maatregel neemt. Scholen in de buurt hebben een verbod uitgevaardigd op trefbal. Tikkertje werd al eerder verboden op een lagere school in Wyoming en een in de staat Washington. Een school in South Carolina heeft alle vormen van contactsport verboden als er geen toezicht is.

"Ik vind het waardeloos dat het leven van kinderen tot op de millimeter wordt uitgestippeld en dat er sociale vaardigheden zijn die ze nooit zelf zullen kunnen ontwikkelen. Tikkertje spelen hoort bij het kind zijn", zei Debbie Laferriere, die twee kinderen heeft op de Willett-school. Een andere ouder noemde het juist een goede maatregel. "Ik heb vaak genoeg gezien dat ze bijna op elkaar botsten", aldus Celeste D'Elia.