Een Amerikaans jongetje dat al 'preekt' sinds zijn kleutertijd heeft in de 'States' miljoenen volgelingen. Kanon Tipton, nu 4 jaar, is een sensatie op YouTube waar zijn hoogdravende spreekbeurten al door vier miljoen mensen zijn bekeken.
Hij werd een nationale beroemdheid toen er van hem (amper 21 maanden oud toen) een filmpje op YouTube werd gezet door familie.
Kanon's ouders Damon en Kandi beweren bij hoog en bij laag dat er drang noch dwang op hem wordt uitgeoefend om hem het podium te laten betreden, ze laten hem gewoon preken als hij er zin in heeft.
Damon, ook predikant zei: Ik denk dat dit echt een fenomeen is, zo ongewoon en ik heb het ook nooit eerder gezien.
In zijn eerste video-clip mompelde Kanon wat voor zich uit en bootst de intonatie en de handbewegingen na die predikanten plachten te gebruiken.
Nu staat hij echter strak in het pak (met stropdas) te 'performen', roepend over Jezus en de gloednieuwe aanstaande wederopstanding, met een zakdoek in de hand om het zweet van zijn gelaat te wissen.
Kanon zegt: 'Ik sta daar graag, ik zie het mijn vader doen dus waarom niet'.
Zijn vader voegt er nog aan toe: 'Hij krijgt het publiek helemaal in vervoering, het feit dat zo'n jochie zulke dingen kan zeggen. Natuurlijk is het maar napraten wat hij doet maar toch bespeur ik hier ergens Gods hand'. Filmpje