'Te koop: Canon EOS 1000D. Is slechts één keer onderwater gebruikt, gedurende een jaar.' Zo begon Canadees Markus Thompson voor de grap zijn bericht op Google+. Hij voegde daaraan toe dat hij voor z'n werk aan het duiken was in Deey Bay (nabij Vancouver, Canada), toen hij aan het eind van een werf een camera op de bodem van de zee vond. Het bleek een Canon 1000D te zijn. Het toestel was door het zoute zee-avontuur zwaar beschadigd en totaal gecorrodeerd.
De geheugenkaart, een Sandisk Extreme III, bleek na een poetsbeurt echter nog te werken. Op het kaartje stonden circa 50 familiefoto's van een vakantie. De laatste foto's bleken van augustus 2010 te zijn, dus de camera heeft meer dan een jaar op de zeebodem gelegen. Markus kon van de foto's afleiden dat de eigenaar waarschijnlijk een brandweerman was, getrouwd was met een mooie vrouw en een dochtertje van één jaar had.
Eerst zocht Markus contact met Canon op basis van het serienummer. Als de eigenaar zijn camera geregistreerd had, konden zijn of haar contactgegevens makkelijk worden achterhaald. Dat was echter niet het geval. Daarna zette hij het verhaal op Google+ inclusief de foto's van de camera en enkele foto's op basis waarop de eigenaar mogelijk kon worden achterhaald. Het bericht werd 1300 keer gedeeld en al snel herkende een collega van de eigenaar het bericht en stuurde een e-mail. Of de eigenaar nog behoefte heeft aan de camera is zeer de vraag, maar de foto's zijn natuurlijk goud waard. Foto