In Pakistan zijn zes mensen - vier vrouwen en twee mannen - ter dood veroordeeld omdat ze samen gezongen en gedanst hebben tijdens een huwelijksfeest. Islamitische geestelijken hebben het doodvonnis uitgesproken nadat een gsm-filmpje was opgedoken waarop te zien was dat het zestal zich aan 'ongeoorloofde uitspattingen' te buiten was gegaan.
Het trouwfeest vond plaats in het afgelegen bergdorp Gada, ten noorden van de hoofdstad Islamabad. Volgens de tribale wetten is het in die regio verplicht dat mannen en vrouwen gescheiden worden tijdens huwelijksfeesten. Maar op beelden, die een gast via zijn mobiele telefoon had geschoten, was te zien dat vier vrouwen en twee mannen de wet aan hun laars lapten.
Dat filmpje is nu onder ogen gekomen van lokale islamitische geestelijken. Zij hebben meteen de doodstraf uitgesproken tegen de zondaars. Ze beslisten dat de mannen als eersten ter dood gebracht moeten worden. Maar die mannen zijn op de vlucht geslagen. In afwachting van hun proces, is de 'bandeloze' vrouwen huisarrest opgelegd.