De kerstman is niet meer welkom in Duitsland en Oostenrijk. Een grote anti kerstmancampagne moet ervoor zorgen dat Vader Kerstmis van de populaire Weihnachtsmarkten verwijderd blijft. Reden? Santa wordt teveel gebruikt door Coca Cola als reclamedoel wat niet past bij de échte kerstgedachte.
De grootste kerstmarkt in Oostenrijk vindt traditiegetrouw plaats voor het stadhuis van Wenen. Duizenden bezoekers schuifelen langs de ontelbare stalletjes die overlopen van de kerstwaren. Grote afwezige dit jaar is Santa zelf. Het enige dat aan hem doet denken zijn de grote anti Kerstmanstickers die verspreid over de markt hangen.
Een woordvoerder van het Weense stadhuis verwoordt de kerstgedachte van dit jaar: "Er zijn regels voor alle stalhouders. Een daarvan is dat zij het beeld van de kerstman niet mogen gebruiken. Santa is per definitie een Engelstalige creatie. Mensen die hem willen zien moeten maar naar Amerika gaan. Daar zal Coca-Cola vast heel blij mee zijn."
De Oostenrijkse anti kerstmanoproep heeft gehoor gevonden in Duitsland. Daar vinden ze kerstmis steeds meer een materialistisch feest waarbinnen de graai en snaaicultuur hoogtij viert. Is er iemand die nog wel eens denkt aan de geboorte van kinderke Jezus?