"Hoeveel doekoe kost die fatoe?" Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Nourdin el Ouali stelde deze bijzondere vraag gisteren aan het Rotterdams college.
De vraag is straattaal voor "Wat heeft die campagne gekost". Het raadslid doelde daarmee op de pas gestarte campagne 'Jouw taal, Zijn taal'. Die is bedoeld om jongeren bewust te maken dat het gebruik van straattaal problemen op kan leveren bij het zoeken naar een stage of baan.
Het GroenLinks-raadslid vindt straattaal 'geen enkel probleem' en noemt het juist 'een uiting van verbale creativiteit en een vorm van integratie van verschillende culturen'. Hij vindt de campagne zonde van het geld en stelde daarom schriftelijke vragen aan het college.
De vragen van raadslid Nourdin el Ouali:
Faka chingboy,
Wazzup? Ik hoorde die tori op FunX: Strati takki brengt geen doekoe in het laatje. Onderweg naar wrokko of skoro kan iedereen die plaatjes zien. Is dit niet omin bruja? Wie zegt dat die strati takki die brada’s trobie geeft? Dit is een fatoe mang. No spang ouwe, al mijn peepz spreken gewoon boeng ABN, aight?
Die echte trobi is voor die mensen die struggelen met alle taki, en geen wrokko of weinig matties hebben. Dat is pas echt werie, daar wordt je skeer van. Roffa mag die shizzle niet skotten. We maken geen grappen, wij vinden iedereen lauw. Tatta’s, anti’s of mocro’s, wij spreken juist diezelfde slang.
Daarom denk ik zo van:

1. Waarom deze tori, welke trobie lossen we op?

2. Hoeveel doekoe kost die fatoe?

3. Waarom niet deze doekoe spenderen aan die kils en chickies die trobie hebben met hun tatta-takki?

Peace out.