Vanuit de lucht in de gaten worden gehouden door een vliegende babysitter. Het gebeurt de zoon van een Amerikaan die zijn eigen drone heeft gemaakt. Daarmee bekijkt zijn vader iedere ochtend hoe hij naar de bushalte loopt om naar school te gaan, want die wil graag dat zijn zoon veilig aankomt.
Paul Wallich dacht al sinds vorige winter aan het project. "Ik loop in december en januari liever niet met mijn zoon naar de bushalte", zegt hij tegen NBC News. Nu zijn 'Kid-Tracking Drone' af is hoeft hij niet meer de kou in. Hij kocht een zogeheten quadcopter, een helikopter met vier propellers, en monteerde er een oude smartphone op. Via een app ontvangt Paul beeld van zijn zoons wandeling.
Om zeker te weten dat zijn vliegende babysitter in de buurt van zijn zoon blijft, heeft hij een GPS-zendertje in de tas van zijn zoon gedaan. De drone maakt daar verbinding mee zodat hij altijd in de buurt blijft. Uit Pauls verhaal blijkt niet of zijn zoon weet dat hij een lopende zender is.
Toch heeft Pauls zoon nog genoeg privacy. Hij wordt alleen tijdens de 400 meter naar de bushalte gevolgd. Daarna vliegt de drone weer naar huis. Langer kan ook niet, want de drone vreet batterijen. Paul heeft op de technologiewebsite IEEE Spectrum een uitgebreide blog met foto's geschreven over zijn creatie. Foto