Een 49-jarige Duitser eist 300.000 euro van een kliniek in het Duitse Würzberg vanwege een verkeerde diagnose. "Ik heb door een foute diagnose mijn mooie oude leven weggegooid", zegt hij.
De man, Christian Gerhäuser, kreeg in 2006 te horen dat hij nog maar een half jaar te leven had vanwege huidkanker, meldt de krant Bild. Hij verkocht daarop zijn hele hebben en houden, hij wilde zoveel mogelijk genieten van zijn laatste maanden en vertrok naar de Filipijnen om daar feest te vieren.
Vier jaar later was hij nog steeds gezond en zo goed als blut. Hij keerde berooid terug naar Duitsland en liet zich opnieuw onderzoeken in de kliniek waar zijn kanker werd ontdekt. Daar kreeg hij te horen dat de huidkanker bij nader inzien ongevaarlijk is.
Gerhäuser wil nu de schade verhalen op de kliniek. De Duitser heeft onder meer zijn twee winkels verkocht om zijn ultieme reis te financieren. De advocaat van Gerhaüser meent dat er sprake is van een fundamenteel foute diagnose. De Uni Klinik Würzberg ziet dat anders. "De diagnose was in overeenstemming met de toenmalige stand van de wetenschap en is door twee andere centra bevestigd," aldus een woordvoerder.