Ruim 40.000 euro inzamelen zodat je vriendje een grote hersenoperatie kan ondergaan. De 7-jarige Quinn deed het voor zijn beste vriendje Brayden.

De 7-jarige Canadees Brayden Grozdanic kampt met een ernstige hersenverlamming. Daardoor kan hij niet zelfstandig lopen en moet hij dagelijks fysiotherapie ondergaan.
Een pijnlijke onderneming, zo zag ook zijn vriendje Quinn. Hij kon het niet langer aanzien dat zijn vriendje zoveel pijn leed en kwam in actie, zo schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Nadat ik een van Brayden zijn 'fysiodingen' had gezien en zag hoe moeilijk en pijnlijk het was voor hem, heb ik mijn mama en papa gevraagd of ze een limonadekraampje voor me wilden bouwen om geld in te zamelen", vertelt de 7-jarige.

Door limonade te verkopen, zamelde de 7-jarige geld in. De moeder van Quinn besloot om een online crowdfunding-site op te zetten. De teller staat ondertussen op ruim 55.000 dollar (ruim 40.000 euro), meer dan het dubbele van het gehoopte bedrag. De ouders van Brayden vliegen in augustus naar de VS om zijn operatie te kunnen vastleggen.
Foto