'Leuker kunnen we het niet maker, wel jonger', moet de Belastingdienst hebben gedacht. De 9-jarige Lerato wordt bestookt met brieven en aangiftes van de fiscus en is de wanhoop nabij.

De geadopteerde Lerato van Gelder uit Beneden-Leeuwen kreeg vorig jaar haar eerste aangifte, schrijft de NOS. De Belastingdienst had ontdekt dat ze geen aangifte voor haar inkomstenbelasting had gedaan. Haar belastbaar inkomen over het jaar 2013 werd geschat op 1347 euro.

Daarna werd de 9-jarige, geboren in het Afrikaanse land Lesotho, bestookt met nog meer aanslagen en brieven. Lerato's moeder nam al meerdere keren contact op met de Dienst om te melden dat Lerato nog maar 9 jaar was en geen inkomen had. Het antwoord van de fiscus? Het aanpassen van de gegevens zou veel tijd kosten, maar er zou aan gewerkt worden.

Maar ondanks de inspanningen van haar moeder, blijven de brieven voor Lerato maar komen. Dus schreef de 9-jarige zelf maar een brief. "Ik mag helaas nog niet werken en ik heb nog niet zoveel zakgeld. Dus ik kan jullie niet betalen."

De Belastingdienst zoekt nu uit hoe dit kan gebeuren en heeft Lerato beloofd de fout snel recht te zetten.