De BBC is in verlegenheid gebracht door een reportage van Breakfast TV. Het programma bezocht het vrouwelijke Yorkshire Rows-team, toen bleek dat een van de roeisters geen ondergoed droeg. Het naakte onderlichaam van de 45-jarige Helen Butters kwam duidelijk in beeld.
De vier roeisters uit Yorkshire - Helen Butters, Janette Bennadi, Frances Davies en Niki Doeg - spraken op de Britse publieke omroep over hun recordrace over de Atlantische Oceaan. De 'naaktscne' was aan de roeisters voorbijgegaan, maar het waren de presentatoren Dan Walker en Louise Minchin die er de dames op attent maakten.

Janette Bennadi heeft wel een verklaring voor het niet dragen van ondergoed. ,,Je kleren zijn toch de hele tijd nat", legde ze uit. "Je bespaart jezelf heel wat last en ongemak door op deze manier te roeien."

Uitgerekend Helen Butters had de meeste moeite met de naaktheid. ,,Ik was de laatste van het team die zich eroverheen moest zetten", gaf ze toe. "En nu heeft iedereen dt gezien."

Bij de BBC zegt het incident erg vervelend te vinden. ,,We hebben het fragment opnieuw gemonteerd voor het vervolg van de show. We verontschuldigen ons bij de kijkers voor deze fout."

Het Yorkshire Rows-team vestigde een Guinness-wereldrecord. De vier moeders zijn de oudste roeisters die een oceaan hebben overgestoken. Ze meerden op 25 februari aan op het eiland Antigua nadat ze 67 dagen eerder waren vertrokken vanuit het Canarische Eiland La Gomera.
Filmpje