De tijd waarin we dachten dat koffie ongezond is ligt ver achter ons. Keer op keer tonen onderzoeken aan dat een bakkie troost juist goed is voor lijf en leden. Dit zijn de voordelen:

1. MS
Een nieuwe studie van onder meer de universiteit van CaliforniŽ wees uit dat zes kleine kopjes koffie per dag de kans op MS met 30 procent verkleinen.

2. Diabetes
Harvard-onderzoekers ontdekten dat wie zijn koffie-inname vier jaar lang met meer dan een kopje per dag verhoogt 11 procent minder kans heeft op diabetes type 2.

3. Parkinson
Meerdere studies hebben aangetoond dat koffie de kans op parkinson flink verkleint. Bovendien helpt cafeÔne om parkinson-symptomen te verminderen.

4. Leverziekten
Italiaanse wetenschappers concludeerden dat dagelijks drie kopjes koffie de kans op leverkanker met 50 procent vermindert. Daarnaast zou ook de kans op levercirrose bij alcoholisten daardoor met twee derde kleiner worden.

5. Hartziekten
Onderzoek van de Harvard Medical School wees uit dat vier koppen koffie per dag de kans op hartfalen met 11 procent verlagen. De onderzoekers benadrukken echter dat koffie wel met mate gedronken moet worden.