Door een buitengewone speling van het lot is de derde bom op vliegveld Zaventem niet ontploft. De kracht van bom nummer twee was ­namelijk zo groot dat de zelfmoordterrorist met het hoedje, die even verderop stond te wachten met zijn eigen bompakket, weggeblazen werd, schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad zaterdag.
Zaventem is mogelijk aan nog een grotere ramp ontsnapt, leren de beelden van de veiligheidscamera's van de luchthaven. Na de krachtige tweede explosie vlakbij de lagekostenmaatschappijen werden verschillende omstanders gewoon weggeblazen. Ook de derde zelfmoordterrorist met het hoedje en de bleke jas, meldt de Belgische krant.

Hij stond zowat in het midden van de vertrekhal met zijn trolley te wachten tot het zijn beurt zou zijn om te exploderen. Zover kwam het dus niet. De tweede knal maakte dat de terrorist met het hoedje meters naar ­achteren werd geblazen. Net zoals vele andere ­onschuldige slachtoffers.

De man bleef enkele seconden liggen. Toen hij samen met anderen weer overeind krabbelde, keek hij even verdwaasd in het rond en liep met de panikerende massa mee naar buiten. Zijn pakket bleef onaangeroerd achter.

Eenmaal ­buiten het luchthaven­gebouw raakte hij uit het zicht van de camera's. Vanaf dat moment is de man spoorloos.