Een verrassing is het niet meer te noemen, maar een anti-homo hypocriet die betrapt wordt, blijft vermakelijk. Politicus Phillip Hinkle uit Indianapolis, die tegen het homohuwelijk en civil unions stemde, heeft naar verluidt geprobeerd seks te hebben met een tiener en wilde de jongen daarna omkopen zodat hij niets verder zou vertellen.
De 64-jarige Hinkle, getrouwd, vader en christelijke activist, reageerde op een Craigslist-advertentie waarin gevraagd werd om een 'sugar daddy'. Hinkle reageerde hierop met de woorden dat hij geen permanente sugar daddy kon zijn, maar wel een tijdelijke. Daarmee doelend op een avondje plezier voor $140. Hij beschreef zich hierbij als een fitte, getrouwde man die ervan houdt om naakt te zijn.
De 18-jarige Kameryn Gibson, die de advertentie zette, vertelde aan de Indianapolis Star dat hij bij het Marriott Hotel arriveerde, waarop Hinkle hem vertelde een politicus te zijn. Daarop wilde Gibson vertrekken, iets dat Hinkle hem verbood. "Je moet dit doen, want ik kwam hier en heb je en laat je niet meer gaan."
Gibson ging hierop naar de badkamer waar hij zijn zus Megan belde. Toen Hinkle opnieuw weigerde Gibson te laten gaan, vroeg Gibson aan zijn zus om naar het hotel te komen. In de tussentijd liep Hinkle naakt rond en greep hij Gibson's billen.
Toen Megan Gibson arriveerde en dreigde om de politie te bellen en de media te informeren, gaf Hinkle hen zijn Blackberry, iPad en $100 dollar om de Gibson's stil te houden. Broer en zus Gibson reden naar huis toen de telefoon ging en het mevrouw Hinkle bleek te zijn. Megan Gibson riep: "Uw man is homo" in de telefoon waarop mevrouw Hinkle zei dat ze het verkeerde nummer had gebeld. Toen Gibson daarna het emailadres van Hinkle noemde, vroeg mevrouw Hinkle hen niet naar de politie te gaan. Later kreeg Gibson nogmaals een telefoontje van mevrouw Hinkle met een aanbod van $10.000 dollar, zodat ze niet naar de politie zouden gaan.
Een woordvoerder van Hinkle ontkende de zaak niet en vroeg de privacy van de familie te respecteren. Lokale Republikeinen oefenen ondertussen al druk uit op Hinkle om af te treden.