In ServiŽ is een man opgepakt die in een YouTube-filmpje dreigt de Nederlandse dijken op te blazen. Volgens Servische media werd hij in Belgrado aangehouden op verzoek van de Nederlandse justitie.
De man, Miroljub Petrovic, staat in het filmpje op de boulevard in Zandvoort. Op kalme toon zegt hij dat hij de Nederlandse zeeweringen opblaast als het JoegoslaviŽtribunaal de Servische oorlogsverdachten Karadzic, Mladic en Seselj niet vrijlaat.
Hoewel Petrovic in Servische media al snel beweerde dat het een grap was, stelden de Nederlandse autoriteiten een onderzoek in. Dat leidde vandaag tot zijn arrestatie. De rechtbank in Belgrado beslist nog deze week wat met Petrovic gaat gebeuren.
Miroljub Petrovic is in ServiŽ vaker in het nieuws met omstreden acties. Zo opende hij in 2010 klinieken waar homoseksuelen van hun geaardheid konden worden 'genezen', zoals hij het noemde.
In datzelfde jaar nam hij staand voor het gebouw van het JoegoslaviŽtribunaal een internetfilmpje op waarin hij aankondigde dat het gebouw met de grond gelijk gemaakt zou worden.