De 81-jarige Cecilia Giménez, die enkele maanden geleden een fresco in een kerkje bij de Noord-Spaanse plaats Borj beschadigde, eist een vergoeding voor haar werk. Dat meldde de BBC vrijdag. Sinds zij een faliekant mislukte poging deed het 102 jaar oude portret van Jezus Christus in het Santuario de Misericordia te 'restaureren', zijn duizenden mensen naar Borja gekomen om het fresco te bekijken. De vliegmaatschappij Ryanair organiseert reizen naar de stad.
Volgens haar advocaat vindt Giménez dat de kerk haar iets verschuldigd is. Als dat een financiële vergoeding betekent, wil zij het geld schenken aan een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor mensen met een ongeneeslijke spierziekte. Haar zoon had zo'n ziekte.
Giménez zei dat ze het fresco wilde 'restaureren', omdat de verf afbrokkelde. Nu ziet Christus eruit als een harige aap in een slecht passend kleed. Duizenden mensen hebben een petitie ondertekend waarin zij de gemeente vragen af te zien van het plan om het portret te restaureren.