Bijna iedereen wil wel eens een tijdje vrijaf van het werk, maar het gaat wel heel ver wat Liz Lamb deed. De Britse lerares verzon namelijk dat ze kanker had om zo niet naar het werk te hoeven. Toen haar werkgever achter de leugens kwam, werd besloten de 28-jarige te straffen: ze mag acht jaar geen lesgeven.
Aanvankelijk twijfelde de school geen moment toen Lamb, nadat er een bult in haar borst werd gevonden, aangaf dat ze ziek was. Tegen haar collegaís zei ze dat ze borstkanker had, terwijl de dokter had gezegd dat het een onschuldig bultje was. Om het nog erger te maken zei de docente dat de kanker ook haar lever en alvleesklier hadden bereikt. Bovendien vervalste ze medische papieren om verlof te krijgen. Op internetforums voor kankerpatiŽnten, schreef ze nadien dat ze ernstig ziek was en ook hield ze een blog bij over haar gevecht tegen de harde ziekte.
Het spelletje hield op een gegeven moment op toen de schooldirecteur het vermoeden had dat er iets niet pluis was en de leugenaarster daarmee confronteerde. Die gaf, na een jaar te hebben gelogen, toe dat ze de boel voor de gek had gehouden.