Een door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gecharterd toestel van Euro-Atlantic Airways is woensdag van Amsterdam naar Paramaribo gevlogen met zichtbare problemen aan de motor. Ooggetuigen zagen bij het opstijgen vlammen uit de rechter motor komen.

Een ooggetuige meldt aan de website dat hij zag dat vlucht PY993, met aan boord zijn vrouw en kinderen, bij het opstijgen in de problemen kwam. Na een harde knal zag de man vlammen uit het toestel komen. 'Onbegrijpelijk dat de piloot niet is teruggekeerd naar Schiphol,' zegt de man.

Het toestel vloog gewoon door en kwam met enige vertraging om 15.50 uur lokale tijd in Paramaribo aan. De terugvlucht die voor het toestel naar Amsterdam stond gepland, is geannuleerd.

Een medewerker van SLM laat aan elsevier.nl weten dat het goed mogelijk is dat er vrijgekomen kerosine is ontbrand en dat daar de explosie en vlammen door werden veroorzaakt.

De directeur van SLM in Suriname was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Hij zei later op de dag met een verklaring te komen. Foto