Onderzoekers hebben mogelijk een anti-verouderingspil die decennia aan ons leven zal toevoegen. De schepper ervan is professor Vladimir Skulachev. Hij hoopt het pilletje binnen twee jaar op de markt te hebben. Twee jaar... dat biedt volop mogelijkheden voor de 50-plusser van nu. We zijn niet op de helft van ons leven - we staan aan het begin! Joehoe!!! Wat een heerlijk bericht. Volgens de Russische wetenschapper van de Moscow State University, werkt het geneesmiddel door de schadelijke effecten van zuurstof op lichaamscellen, te stoppen. Dit maakt dat ouderdomsziekten niet meer zullen optreden.
De droom op eeuwig leven is een mythisch gegeven dat al duizenden jaren bestaat. Volgens de legende biedt de ĎHeilige Graalí, een beker die Jezus gebruikte tijdens het Laatste Avondmaal, onsterfelijkheid aan degene die ervan drinkt. Terwijl velen de onsterfelijkheidheidstheorie al lang afgezworen hebben, worden de bevindingen van de 69-jarige professor door de internationale gemeenschap wel gesteund, waaronder Nobelprijswinnaar dr. Gunter Blobel. "Het is al langer bewezen dat oxidatieve schade enorm is op het het lichaam. Tot nu toe hadden we nog geen anti-oxidant gevonden van het type dat professor Skulachev ontwikkelde. Hij is duidelijk de beste bio-chemicus en bio-energetische wetenschapper."
99 Procent van de tijd wordt zuurstof in onschadelijk water omgezet, maar die ene procent verandert in een super-oxide die in zeer giftige elementen overgaan. De opdracht bestond erin een anti-oxidant te vinden die dat proces stopt. Na 40 jaar hard werken slaagde de man erin: zijn anti-oxidanten kregen de bijnaam 'Skulachevís ionsí. Deze neutraliseren de gevaarlijke zuurstofvorm in de cellen en werken daar waar ze de meeste impact hebben.
De professor is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder al slaagde hij erin de levensduur van gezonde muizen te verdubbelen door bepaalde anti-oxidanten in te spuiten. Hij creŽerde ook oogdruppels met behulp van anti-oxidanten en gaf een groep blinde paarden, honden en konijnen hun zicht terug.
De nieuwe vondst opent zeker meer perspectieven. Volgens de professor duren de klinische tests minstens twee jaar. Intussen zijn de eerste tests al begonnen; duizenden mensen hebben zich al aangemeld om aan het experiment deel te nemen.