Een 51-jarige vrouw die jarenlang haar dorpsbewoners terroriseerde met anonieme dreigbrieven heeft heel erg veel spijt van haar daden.

Sinds 2011 werden tientallen inwoners van het Zeeuwse grensdorpje Koewacht gekwetst, bedreigd en beledigd in anonieme brieven. De anonieme schrijfster van de brieven stuurde zelfs brieven naar de werkgevers van haar dorpsgenoten waarin de werknemers werden zwartgemaakt.
Door de brieven ontstond er een zeer achterdochtige sfeer in het dorp, want de slachtoffers verdachten iedereen uit hun omgeving van het schrijven van de haatdragende epistels. Die waren volgens de politie vaak zeer persoonlijk van aard.

Na onderzoek kon de politie de briefschrijfster uiteindelijk onder andere op basis van een handschriftvergelijking ontmaskeren. Afgelopen dinsdag biechtte zij haar acties op. De slachtoffers werden woensdag op de hoogte gesteld op een bijeenkomst waar ook de schrijfster zelf bij aanwezig was. Zij bood daar haar excuses aan, tot grote tevredenheid van de slachtoffers.